DuurzaamheidNieuwsProfessionalRoutesVliegvelden

‘Topman Brussels Airport wil einde aan korte vluchten’

Er moet een einde komen aan korte passagiersvluchten. Dat vindt Arnaud Feist, topman van Brussels Airport in het Belgische Nieuwsblad. Hiermee sluit de directeur zich aan bij een groeiende beweging.

Ambitieuzer
Feist vindt dat de luchtvaart ambitieuzer moet zijn voor het klimaat. Tegelijkertijd mogen de maatregelen geen sociaaleconomische gevolgen hebben, zo zegt hij. Korte vluchten vervangen door betere spoorverbindingen is een van de plannen om aan de doelstelling te werken.

Brussel
In maart dit jaar nam de Tweede Kamer een voorstel van GroenLinks aan om vluchten tussen Amsterdam en Brussel uit te faseren. De kortste verbinding vanaf Schiphol kan volgens de partij goed vervangen worden door de trein. Daarnaast speelt slotschaarste op Schiphol mee. KLM gaf daarop aan bereid te zijn mee te werken aan dergelijke plannen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close