DuurzaamheidNieuwsProfessionalRoutesVliegvelden

‘Topman Brussels Airport wil einde aan korte vluchten’

Er moet een einde komen aan korte passagiersvluchten. Dat vindt Arnaud Feist, topman van Brussels Airport in het Belgische Nieuwsblad. Hiermee sluit de directeur zich aan bij een groeiende beweging.

Ambitieuzer
Feist vindt dat de luchtvaart ambitieuzer moet zijn voor het klimaat. Tegelijkertijd mogen de maatregelen geen sociaaleconomische gevolgen hebben, zo zegt hij. Korte vluchten vervangen door betere spoorverbindingen is een van de plannen om aan de doelstelling te werken.

Brussel
In maart dit jaar nam de Tweede Kamer een voorstel van GroenLinks aan om vluchten tussen Amsterdam en Brussel uit te faseren. De kortste verbinding vanaf Schiphol kan volgens de partij goed vervangen worden door de trein. Daarnaast speelt slotschaarste op Schiphol mee. KLM gaf daarop aan bereid te zijn mee te werken aan dergelijke plannen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button