IncidentenNieuws

Zwarte doos moet oorzaak 737-waterlanding onthullen

Met behulp van de zwarte doos proberen onderzoekers de oorzaak van de ‘waterlanding’ van een Boeing 737-800 afgelopen zaterdag in Jacksonville te achterhalen. Een toestel van Miami Air kwam na de landing in een rivier tot stilstand.

Verslag
De Amerikaanse onderzoeksraad National Transportation Safety Board zegt dat de zwarte doos is veiliggesteld en in goede staat verkeert. Er wordt daarom op korte termijn al een zeer volledig verslag verwacht, legde vicevoorzitter Bruce Landsberg uit tijdens een nieuwsconferentie. 

Staartstuk
De cockpit-voice-recorder bevindt zich in het staartstuk van het vliegtuig. Deze kan pas worden geanalyseerd als het toestel uit het water is gehesen. 

Als onderdeel van het onderzoek wordt de bemanning vandaag ook gehoord.

Onweersbui
De Boeing landde tijdens een onweersbui in het donker. Aan boord waren 143 inzittenden. Onder hen raakten 22 personen lichtgewond. Het vliegtuig was gecharterd aan het Amerikaanse leger en kwam van een vliegbasis in Cuba.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button