IncidentenNieuwsProfessional

‘Beide datarecorders SuperJet Aeroflot gevonden’

Beide vluchtdatarecorders van de Sukhoi SuperJet-100 van Aeroflot die zondag in brand vloog, zijn gevonden. Dat meldt het Russische persbureau TASS.

Hulpdiensten

Het persbureau baseert zich op informatie van de hulpdiensten. De conditie van de recorders moet nog worden vastgesteld.

Noodlanding

Een SuperJet-100 van Aeroflot moest zondag kort na vertrek een noodlanding maken. Bij de noodlanding op Sheremetyevo Airport in Moskou sloegen de vlammen uit het toestel.

SU1492

Bij de ramp kwamen 42 van de 78 inzittenden om het leven. Er zaten 73 passagiers aan boord en vijf crew-leden, zo meldt Aeroflot. Vlucht SU1492 was onderweg van Moskou naar Murmansk. Kort na vertrek werden problemen vastgesteld, waarna de crew besloot om te keren en verzocht om een noodlanding. 

Onderhoud

Na de landing vlogen de motoren in brand, meldt Aeroflot. “Het toestel was in 55 seconden geëvacueerd. De gezagvoerder verliet het toestel als laatste.” Het toestel met registratie RA-89098 was van augustus 2017 en was begin april van dit jaar in regulier onderhoud. Vertegenwoordigers van fabrikant Sukhoi Civil Aircraft Company maken deel uit van het onderzoeksteam. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button