AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste A330neo in kleuren Lion Air

De eerste A330neo voor de Lion Air Group is gespoten in de kleuren van de maatschappij. Het toestel wordt gehuurd van BOC Aviation.

Vloot

Dat heeft Airbus bekendgemaakt. Het moederbedrijf van het Indonesische Lion Air neemt in totaal tien A330neo’s in de vloot, acht daarvan worden gehuurd via BOC Aviation.

Malindo

De toestellen voor Lion Air bieden ruimte aan 440 passagiers. Ze worden door Lion Air ingezet op de thuismarkt. “En als charter voor pelgrimstochten naar Saudi-Arabië”, aldus Airbus. Behalve Lion Air behoren ook Wings Air, Batik Air, Lion Bizjet, Malindo Air (Maleisië) en Thai Lion Air (Thailand) tot de Lion Air Group.

Thai

Thai Lion zal de A330neo gebruiken voor longhaul-routes vanuit Thailand. Het eerste toestel uit de reeks ondergaat de komende weken nog grond- en vluchttests en wordt dan overhandigd aan de nieuwe exploitant. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close