Historische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuws

Militaire luchtvaart aanwezig op Oostwold Airshow

Tijdens de Oostwold Airshow laat ook de militaire luchtvaart van zich zien. Volgens de organisatie weten bovendien steeds meer internationale bezoekers het evenement te vinden.

Luchtmacht
De Koninklijke Luchtmacht presenteert tijdens de Oostwold Airshow een ‘AS-532U2 Cougar Mk.II’, afkomstig van vliegbasis Gilze-Rijen. Ook komt er een Eurocopter EC-135 van de Duitse luchtmacht naar Oost-Groningen.

Daarnaast maken een Republic P-47D Thunderbolt uit 1945, verschillende Spitfires, Mustangs en een originele Hawker Hurricane Mk.I uit 1939 hun opwachting, evenals als een Britse Hawker Sea Fury T.20.

Buitenland
Tijdens de historische vliegshow wordt veel publiek uit het buitenland verwacht. Volgens de organisatie is er belangstelling uit landen als Litouwen, Polen en Tsjechië. Vanuit Engeland komen meerdere vertegenwoordigers naar Oostwold, die eerder meewerkten aan de bekende shows in onder andere Duxford, bij Cambridge.

Pinksteren
Met bijna 25.000 bezoekers in 2017 geldt de vliegshow als het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. De show vindt dit jaar opnieuw plaats met Pinksteren, op zondag 9 en maandag 10 juni 2019.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close