fbpx
DuurzaamheidNieuwsProfessional

Eurocontrol blijft Europese luchtruim bestieren

Eurocontrol is herbenoemd als ‘netwerk manager’ voor het Europese luchtruim voor de periode van 2020 tot 2029. Dat heeft de Europese Commissie (EC) bekendgemaakt.

Continuïteit

De herbenoeming is volgens de EC onder andere totstandgekomen door de bewezen diensten de afgelopen jaren en omwille van de continuïteit.

Regels

“Het besluit om Eurocontrol te benoemen is op de eerste plaats gebaseerd op het feit dat de organisatie in staat is te voldoen aan de Europese regels”, zo laat de Commissie weten. “Deze nieuwe regels maken tot in detail duidelijk wat de rol en verantwoordelijkheden zijn van de netwerk manager, als een door de Europese Unie voorgedragen autoriteit.” 

Duurzamer 

De netwerk manager wordt geacht nauw samen te werken met de luchtverkeersleidingen, luchthavens en militairen in 43 staten. “Het doel is om bij te dragen aan een veiliger, duurzamer en efficiënt vervoer door de lucht.” De focus in de nabije toekomst ligt daarbij op het continu verbeteren van de ‘netwerkoperaties’ en op het verminderen van verwachte problemen, als gevolg van bottlenecks bij sommige luchtverkeersleidingscentra. 

Stakingen 

Eurocontrol kan nu ook uitvoering geven aan het eind vorig jaar gepresenteerde plan om de toenemende drukte in het Europese luchtruim het hoofd te bieden. “Een prioriteit om het aantal vertragingen voor passagiers terug te brengen.” Dat ‘zeven punten plan’ richt zich onder meer op samenwerking tussen landen en het voorkomen van stakingen. 

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button