IncidentenNieuws

Hevige turbulentie zorgt voor 14 gewonden | Video

Een British Airways Boeing 777-200 had op 5 mei te maken met hevige turbulentie. Veertien mensen raakten gewond. British Airways bevestigt het incident tegenover Up naar aanleiding van berichtgeving via Aviation Herald.

Turbulentie

De 777 was onderweg op vlucht 2167 van London Gatwick naar Tampa Florida. De turbulentie was zo’n 700 kilometer ten noordoosten van Bermuda, op zo’n tweederde van de vlucht. Het vliegtuig is doorgevlogen naar de bestemming.

Onderzoek

De FAA is een onderzoek gestart en noemt het een ‘accident’, duidend op serieuze verwondingen. Op de videobeelden is te zien dat koffers en andere losse onderdelen door het toestel verspreid lagen.

Onverwacht

BA zegt dat de turbulentie onverwacht en hevig was. “Onze cabin crew deed alles wat ze konden om de klanten te verzorgen. Er is gevraagd om ambulances klaar te hebben staan bij de landing.” Sommige passagiers zijn onderzocht door medisch personeel.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close