fbpx
AirbusBestellingenNieuwsVliegtuigen

‘IndiGo klaar voor volgende Airbus-bestelling’

De Indiase budgetmaatschappij IndiGo maakt zich op voor een volgende bestelling bij Airbus. Dat zegt de ceo in een interview met Bloomberg. Met name de langere afstand lonkt.

Elke week

Elke week voegt IndiGO een nieuwe A320 toestel toe aan de vloot. Met de huidige bestelling kan de maatschappij dit nog twee jaar voortzetten, dan zijn de toestellen ‘op’. De ceo zegt dat er voor na die periode een nieuwe bestelling overwogen wordt.

XLR

De A321LR en de binnenkort te lanceren A321XLR worden zeker overwogen zegt hij. De LR vliegt een langere afstand dan de reguliere A321neo. De nieuwe XLR zou daar nog een stukje extra aan moeten toevoegen. Van Mumbai naar Amsterdam moet dan mogelijk zijn.

Groot

IndiGo staat bij Airbus bekend als grote besteller. De kleinste bestelling die de maatschappij gedaan heeft was voor 100 A320’s. In totaal hebben ze 430 toestellen besteld. IndoGo is één van de weinige maatschappijen die geld verdiend in India.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button