MilitairNaast het nieuws

Luchtmacht in Oger-tenue gestoken

Personeel van de Koninklijke Luchtmacht krijgt galatenues gemaakt door luxe-kledingproducent Oger. Het bedrijf kwam als keuze uit de aanbesteding. Het gaat om 2.500 heren- en dames galatenues voor een tiental verschillende rangen.

Nieuw

De eerste 600 medewerkers van de Staf Commando Luchtstrijdkrachten ontvangen eind dit jaar hun nieuwe avondtenue. De overige medewerkers moeten uiterlijk op 21 juli 2021 zijn gekleed. Het herentenue bestaat uit een donkerblauw jasje voorzien van epauletten op de schouders, het logo van de Koninklijke Luchtmacht op de goudkleurige knopen en mouwen voorzien van rangen in goudgalon.

Avondtenues 

De donkerblauwe pantalon is voorzien van een zwarte zijnaadbies. De dames dragen vergelijkbare jasjes en gilets als de heren, gepaard met een lange, slanke en aan de onderkant wijd uitlopende, gerende donkerblauwe rok. Ook deze is voorzien van een zwarte zijnaadbies. De tenues zijn voor de officiersrangen tweede- en eerste-luitenant, kapitein, majoor, luitenant-kolonel, kolonel, commodore, generaal-majoor, luitenant-generaal en generaal. Eveneens krijgen enkele stafadjudanten het nieuwe avondtenue.

Koningsbal 

De kleding zal gedragen worden tijdens officiële feestelijke gelegenheden van de Koninklijke Luchtmacht, zoals het Koningsbal, het Kerstbal en de Corpsdiners.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close