AirlinesOverig nieuwsProfessional

‘Lufthansa biedt op luchtvaartactiviteiten Thomas Cook’

Lufthansa brengt een bod uit op de het Duitse Condor, onderdeel van de luchtvaartactiviteiten van reisorganisatie Thomas Cook. Ook wil Lufthansa de mogelijkheid openhouden om op de overige luchtvaartactiviteiten van Thomas Cook te bieden.

Deadline

Dat heeft Lufthansa-ceo Carsten Spohr gezegd bij de aandeelhoudersvergadering, zo meldt persbureau Reuters. De deadline voor het tonen van interesse op de activiteiten van Thomas Cook verstreek vandaag.

Concurrentie

Volgens Spohr is het onwaarschijnlijk dat één partij alle airlines van Thomas Cook mag overnemen, vanuit het oogpunt van de concurrentie. “We hebben gisteren besloten een bod uit te brengen op Condor met de mogelijkheid dit uit te breiden naar alle airlines van Thomas Cook”, zo zei Spohr in de marge van de aandeelhoudersbijeenkomst.

Slots

Thomas Cook maakte in februari bekend afscheid te willen nemen van de luchtvaartactiviteiten binnen het concern. De onderneming heeft geld nodig en wil zich focussen op de kernactiviteiten. Behalve Condor heeft Thomas Cook ook airlines in Groot-Brittannië, Scandinavië en Spanje. Vooral de slots van deze maatschappijen zijn interessant voor een overnamekandidaat.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button