Boeing 747Frequente reizigerNieuws

Qantas vervangt Boeing 747 op laatste route naar vasteland VS

Qantas vervangt de Boeing 747 die tussen Australië en het vasteland van de VS vliegt voor de Boeing 787-9. Dat gebeurt vanaf december, zo heeft de Australische maatschappij bekendgemaakt. 

Dreamliner 

Het gaat om de route tussen Sydney en San Francisco, vanaf 4 december neemt de Dreamliner het stokje over van de jumbojet. 

747

“De 747 is meer dan veertig jaar de ruggengraat geweest van onze internationale vloot”, aldus Qantas. “Dus het is het eind van een tijdperk en de start van een nieuwe als we afscheid nemen van de Queen of the Skies op de routes naar het vasteland van Amerika.” 

787-9

De vloot van Qantas telt inmiddels acht Boeing 787-9’s, vanaf oktober worden er nog zes aan de vloot toegevoegd. Waarmee het totaal aantal Dreamliners in de tweede helft van 2020 op veertien uitkomt. “De komst van de nieuwe toestellen stelt ons in staat om de overgebleven Boeing 747’s versneld uit te faseren”, zegt Qantas. 

A380

Verder laat Qantas weten dat de ombouw van de twaalf A380’s ‘snel begint’. Die ombouw werd al in 2017 aangekondigd, vorig jaar werden de details bekendgemaakt. Het interieur wordt aangepast door fabrikant Airbus. per saldo komt er één zitplaats bij. Economy wordt kleiner; businessclass en premium economy juist groter. Het aantal first class-stoelen blijft gelijk. 

Ombouw

Die ombouw moet ook eind 2020 zijn afgerond. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close