LVNLOverig nieuws

Verbindingsbrug nieuwe LVNL gebouw geplaatst

Vandaag een jaar geleden werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe LVNL-gebouw Polaris op Schiphol-Oost. Tot die tijd was  de kavel tegenover ons verkeersleidingscentrum op Schiphol-Oost een lege plek waar weinig mee gebeurde. Momenteel wordt er hard gewerkt om het gebouw op 19 september op te leveren. Een nieuw hoogtepunt was dit weekend het plaatsen van de verbindingsbrug tussen het huidige gebouw en Polaris.

Puur uur

Marlou Banning, cfo LVNL, : “Zaterdag is de verbindingsbrug geplaatst. Over de weg hing na een paar uur manoeuvreren de buis die sinds eind februari op het bouwterrein lag. Een bijzonder moment om mee te maken omdat hiermee echt de verbinding tot stand is gebracht tussen de twee gebouwen. Het blijft bijzonder om te zien wat we inmiddels hebben bereikt in een jaar tijd. Van een braakliggend stuk grond tegenover ons huidige gebouw staat er nu een nieuw gebouw. We liggen nog steeds goed op schema en komen steeds dichter bij de opleverdatum. Polaris geeft mij iedere keer weer een trots gevoel als ik aan het werk ga op Schiphol-Oost.” 

©LVNL

Mijlpaal

Douwe de Vries: “ik was als projectmanager van Polaris enorm trots toen zaterdag gestart werd met het inhijsen van de verbindingsbrug. Opnieuw een mijlpaal voor dit fantastische project waar ik, en vele collega’s met mij, met heel veel plezier aan werken. Een groot compliment aan alle directe maar ook indirect betrokkenen bij deze bijzondere hijsklus. Door de gedegen voorbereiding en de goede weersomstandigheden konden beide brugdelen in de ochtend al worden ingehesen.”

Aansluiting

Er zal de komende weken nog hard gewerkt worden om de aansluiting tussen de twee gebouwen passend te maken zodat iedereen er in de toekomst gebruik van kan maken. Het projectteam gaat zich nu eerst richten op de laatste fase waarbij het gebouw verder gebruiksklaar wordt gemaakt zodat het op 19 september kan worden opgeleverd. Hierna kan gestart worden met de installatie en opbouw van het iCAS-systeem en het inrichten van de School of Airtraffic Control in Polaris.

Trainingscentrum

Tegenover het luchtverkeersleidingscentrum op Schiphol-Oost verrijst in de komende anderhalf jaar het nieuwe trainings- en opleidingscentrum van LVNL en CLSK. In de afgelopen vijf jaar is het gebruik van de trainingsmiddelen, waaronder geavanceerde radar- en torensimulatoren, met meer dan 50% toegenomen. De verwachting is dat dit voorlopig zal blijven toenemen. In de behoefte aan extra trainingsruimte wordt met de start van de nieuwbouw nu voorzien. Daarnaast wordt dit nieuwe gebouw gebruikt als testfaciliteit en wordt er in de toekomst een volwaardig back-up centrum ingericht van het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem.

©LVNL

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/