AirlinesCO2DuurzaamheidNieuwsProfessional

Etihad bespaarde CO2-uitstoot van 10.000 auto’s in 2018

Etihad Airways heeft in 2018 148.000 ton CO2 bespaard met een aantal maatregelen. Niet alleen werd de vloot verder vernieuwd, ook stelden piloten de flaps anders in tijdens de vlucht en werd op één motor naar de gate getaxied.

Maatregelen

Etihad bespaarde met de maatregelen naar eigen zeggen de CO2-uitstoot van 10.200 auto’s, of de uitstoot van 1.236 vluchten tussen Abu Dhabi en Barcelona. De maatregelen die genomen werden, bespaarden 7.900 ton kerosine, stelt de airline.

Tijdens de vlucht

Op verschillende luchthavens taxieden vliegtuigen van Etihad met slechts één motor van en naar de runway. Hierdoor wordt minder kerosine verbruikt, wat de airline ook nog eens geld scheelt. Ook wordt er minder CO2 uitgestoten. Door de flaps lager in te stellen, heeft het vliegtuig minder luchtweerstand en wordt dus ook minder kerosine gebruikt. Begin dit jaar voerde de airline een vlucht uit op een mix van biokerosine en normale kerosine.

Verjonging vloot

Etihad profileert zich, net als andere maatschappijen, graag met een jonge vloot. Vorig jaar werd afscheid genomen van 5 Boeing 777-200’s. De toestellen, door Boeing gebouwd tussen 2007 en 2008, werden vervangen door Boeing 787’s. De Dreamliners zijn zuiniger dan de 777’s.

Samenwerking

De carrier schrijft de verduurzaming voor een deel toe aan een samenwerking tussen de diverse bedrijfsonderdelen. “Door de samenwerking maandelijks te verbeteren zagen we duidelijke verbeteringen in de brandstofbesparingen en het emissieprofiel. Dat is een belangrijk punt voor een duurzame airline”, stelt Sulaiman Yaqoobi , vice-president Flight Operations bij Etihad.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button