AirbusAirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Icelandair wikt en weegt over toekomstige vloot

Icelandair weegt verschillende opties voor de vloot tegen elkaar af. Dat blijkt uit de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal. Op dit moment heeft de maatschappij alleen Boeings in dienst, maar een deel van de toestellen staat noodgedwongen aan de grond

737 Max

De Icelandair-vloot bestaat op dit moment alleen uit Boeing 757’s en 767’s. De maatschappij heeft ook een aantal exemplaren van de 737 MAX in dienst, maar sinds half maart vliegen die toestellen niet meer. Om het capaciteitsverlies op te vangen, huurt Icelandair daar tijdelijk extra 767’s voor in.

Scenario’s voor de vloot

In de kwartaalrapportage schetst Icelandair drie mogelijke scenario’s. Het eerste is een ongewijzigde vlootstrategie. Op dit moment betekent dat dat de airline met enkel Boeing’s blijft vliegen. Bij Boeing zijn 16 exemplaren van de MAX besteld, 6 zijn inmiddels geleverd.

Intrede Airbus

Een andere mogelijkheid is een gecombineerde vloot met narrowbody’s van Airbus. De A321neo zou in dat geval naast de 737 MAX komen te vliegen, stelt de maatschappij. Ook is het mogelijk dat de 757-200 versneld de vloot verlaat. Het toestel wordt dan vervangen door de A321neo en extra 737 MAX’en.

Einde voor Boeing

De derde optie is volgens Icelandair een volledige Airbus-vloot. Alle toestellen van Boeing moeten dan de komende jaren de vloot verlaten en vervangen worden door Airbussen. Dat scenario is opvallend, omdat de 737 MAX nog geleverd moet worden. Icelandair verwacht in het najaar een besluit te kunnen nemen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/