737 MAXFrequente reizigerIncidentenNieuws

Onderzoek: passagiers zullen Boeing 737 MAX mijden

Passagiers zullen de Boeing 737 MAX mijden, wanneer het toestel weer mag vliegen. Dat concludeert Barclays bank, die beleggers adviseert over het al dan niet kopen van aandelen, na onderzoek.

Passagiers

De bank hield een representatief onderzoek onder ruim 1.700 passagiers in de VS en Europa, van verschillende leeftijdsgroepen, inkomenssituaties en frequente en minder frequente reizigers. Diverse media berichten daarover. 

Type

“Bijna de helft van hen geeft aan zeker een jaar of langer niet met de MAX te willen vliegen”, stelt Barclays in een advies aan investeerders. “Wanneer reizigers de keuze hebben tussen vliegen met de MAX of een andere type toestel, geeft 52 procent de voorkeur aan een ander type.” 

Statement

Barclays gaf beleggers dan ook een lager koopadvies voor Boeing. De Boeing 737 MAX wordt wereldwijd inmiddels ruim anderhalve maand aan de grond gehouden, na de tweede crash van het toestel in een paar maanden tijd. Boeing kwam afgelopen weekend met een statement over de MAX.

Luchtruim 

Daarin geeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer aan dat de problemen met de software van het toestel al langer binnen het bedrijf bekend waren, voordat de autoriteiten op de hoogte werden gesteld. Boeing-ceo Dennis Muilenburg was bij de presentatie van de kwartaalcijfers van het concern nog behoorlijk optimistisch over de terugkeer van de MAX in het luchtruim.

Productie 

Barclays is dat niet. “We verwachten dat het herstellen van de productie van de 737 MAX langer duurt dan verwacht.” Ook verwacht de bank dat airlines minder interesse zullen tonen in het aanschaffen van het toestel. Volgens Barclays zijn passagiers zich meer bewust van in welk vliegtuig ze stappen dan in het verleden, dit zou komen door social media en het feit dat ze bij het boeken kunnen zien met welk type toestel ze vliegen. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button