fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Air Italy: we zijn gewoon een Europese maatschappij

Air Italy is ‘gewoon een Europese maatschappij die voldoet aan de Europese regels’. Dat zegt topman Rossen Dimitrov in interviews met diverse media.

Noord-Amerika

De maatschappij met Sardinië als thuisbasis laat zich dan ook niet afremmen in plannen om meer te vliegen op de Noord-Amerika; waar de grote Amerikaanse airlines bezwaar tegen hebben.

Qatar

De Amerikanen zien Air Italy als een verlengde van Qatar Airways, dat een belang van 49 procent heeft in de maatschappij. Sinds deze week vliegt de maatschappij op Toronto, waar eerder in het seizoen ook Los Angeles en San Francisco werden opgenomen in het schema. 

Minderheidsaandeelhouder

Qatar maakte eerder afspraken om geen nieuwe bestemmingen naar de VS te lanceren. Qatar is volgens Dimitrov ‘slechts’ een minderheidsaandeelhouder die niet de bedrijfsvoering bij Air Italy managet. De maatschappij is in gesprek met mogelijke codeshare-partners, maar de topman wilde niet bevestigen of dat om JetBlue gaat.

JetBlue

Deze maatschappij vroeg de Amerikaanse overheid vorige maand om geen restricties op te leggen aan Air Italy om naar de VS te vliegen. JetBlue zou bezorgd zijn dat dit leidt tot tegenmaatregelen vanuit Europa; zij hebben ook trans-Atlantische ambities. 

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button