fbpx

De wereld van Schiphol: China

De relatie tussen Schiphol en China is al decennialang ijzersterk. Via onze airline partners vervoerden we de afgelopen jaren miljoenen reizigers van en naar het Aziatische land. Daarnaast is China voor Schiphol al enige tijd de grootste markt voor vracht. Shanghai en Peking zijn uiteraard populaire bestemmingen, maar het netwerk via Schiphol reikt inmiddels ook tot minder bekende (maar toch erg grote) steden.

Vrachtvervoer van en naar China

China biedt een enorme afzetmarkt voor Europese producten. Zo is er onder andere veel vraag naar babypoeder en luxe­goederen als merkkleding en cosmetica. Andersom is er vanuit Nederland en omliggende landen grote interesse in hightech-goederen en worden er veel artikelen besteld via online e-commerceplatforms. Dit leidde ertoe dat in 2018 ruim 431.000 ton vracht werd vervoerd tussen ons land en de Volksrepubliek. Onder andere door AirBridgeCargo, Air China Cargo, China Cargo Airlines, KLM en Suparna Airlines, in alle cargo vluchten maar ook in de belly van passagiersvluchten.

©Schiphol

Reizigersaantallen blijven toenemen

In 2018 vervoerden airlines vanaf ons vliegveld 1,7 miljoen reizigers van en naar dit land. KLM is de grootste vervoerder van passagiers met 36 wekelijkse vluchten. Op dit moment zijn er voor passagiers directe vluchten naar zeven Chinese steden: Beijing, Chengdu, Hangzhou, Guangzhou, Hongkong, Shanghai en Xiamen. 

Hechte band met Chinese airlines

Cathay Pacific vliegt al vanaf 1986 tussen Hongkong en Amsterdam, en was vorig jaar de eerste maatschappij die met een A350-1000 richting Schiphol vertrok. China Eastern Airlines voert sinds juni 2016 vier wekelijkse vluchten uit tussen Shanghai en Amsterdam. Vanaf eind maart zal hiervoor de A350-900 worden ingezet, in plaats van de A330-200. Sinds juli 2015 vliegt Xiamen Air 2 à 3 keer per week tussen Xiamen en Amsterdam. Eerst nog met een B787-8, maar nu met de grotere B787-9. Goed nieuws voor luchtvaartliefhebbers: tussen 15 juli en 30 september vliegt China Southern met een A380 (het grootste passagiersvliegtuig ter wereld) naar Beijing.

©Schiphol
©Schiphol

Schiphol content

Dit is content van onze partner Amsterdam Airport Schiphol
Back to top button