AirlinesNieuwsProfessional

‘Flydubai; van LCC naar netwerkmaatschappij’

Flydubai heeft zich in tien jaar omgevormd van een low-cost maatschappij naar een netwerkcarrier. CAPA heeft in een analyse naar het model van flydubai gekeken.

Budget

Tien jaar geleden begon de maatschappij uit Dubai nog als een klassieke budgetmaatschappij. Gedurende de jaren werd het omgevormd. Nu zijn er zelfs lie-flat stoelen aan boord

Emirates

De samenwerking met Emirates werd geïntensiveerd. Afgelopen jaar stapte van de circa 11 miljoen passagiers bijna een derde over op een Emirates-vlucht. Hoewel de integratie steeds verder gaat, denken analisten niet dat de twee maatschappijen samen één worden.

Langer

De vluchten worden steeds langer. Ruim 20 procent heeft een vluchtduur van 5 uur of langer. Flydubai komt in Italië, Nepal en Tanzania. De stijging in passagiersaantallen vlakt af. In 2019 komt de maatschappij waarschijnlijk onder de getallen van 2018 ui. Maar dat komt door de problemen met de MAX en het sluiten van één van de twee langignsbanen op Dubai airport.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button