Eindhoven AirportFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportTransavia

Nederlandse luchtvaart scoort niet best in ranglijst

De Nederlandse luchtvaart scoort over het algemeen niet zo goed in een wereldwijde ranglijst, opgesteld door claimbureau AirHelp. Transavia en Eindhoven Airport bungelen onderaan de lijst. KLM is de positieve uitzondering op plek twaalf.

Best

De best beoordeelde luchtvaartmaatschappij van 2019 is Qatar Airways. De luchtvaartmaatschappij behoudt haar eerste plaats van 2018 dankzij de consistentie in effectieve claimverwerking (7,8) en hoge punctualiteit (8,4). In de rest van de top 5 vond een grote verschuiving plaats: American Airlines, Aeromexico, SAS Scandinavian Airlines en Qantas bezetten nu de tweede tot en met de vijfde plek. Vorig jaar waren dat nog Lufthansa, Etihad, Singapore en South African.

Onderste

KLM scoort een twaalfde plek, één plekje lager dan vorig jaar. Transavia staat in de onderste gelederen, op plek 65 van de 71. Andere slecht presterende maatschappijen zijn onder andere Ryanair en easyJet.

Schiphol

Er werd ook gekeken naar vliegvelden. De winnaar is Doha Hamad Airport, thuisbasis van Qatar Airways. Tokyo Haneda staat tweede en Athene derde. Schiphol staat halverwege de lijst, op plek 68. De service wordt als goed ervaren, maar het vliegveld verliest het op punctualiteit.

Eindhoven

Het tweede vliegveld van Nederland bungelt helemaal onderaan. Na Lissabon en Koeweit staat het onderaan de 133 vliegvelden tellende lijst. Ook hier is het de punctualiteit dat de airport de das omdoet.

Dupe

Dirk Löf van AirHelp: “Eindhoven Airport en een aantal populaire luchtvaartmaatschappijen in Nederland laat een en ander te wensen over. Naast Ryanair en EasyJet behoort de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia tot de top 10 van slechtst scorende maatschappijen. Het is duidelijk dat er in Nederland verbeteringen doorgevoerd moeten worden. De Nederlandse reiziger is de dupe van de lage kwaliteit.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button