fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieNieuws

Norwegian-vlucht boeken via Eurowings

Reizigers kunnen vanaf nu via de site van Eurowings aansluitende vluchten boeken met Norwegian en SunExpress. In de loop van het jaar komen daar nog meer airlines bij, zo meldt de dochteronderneming van Lufthansa.

Reisplatform

Eerder al introduceerde Eurowings de mogelijkheid om via de app taxi- en busritten te reserveren. Eurowings ontwikkelt zich met het aansluiten van airlines verder in de richting van een reisplatform. 

Interlinen

Eurowings noemt de nieuwe dienst ‘virtueel interlinen’. De low cost dochter van Lufthansa werkt operationeel niet samen met de airlines waarvan de vluchten via de site te boeken zijn. “Eurowings-reizigers kunnen hun vluchten snel en makkelijk boeken in één proces.” 

Overstapgarantie 

Om dat nog aantrekkelijker te maken, krijgen passagiers ook een soort ‘overstapgarantie’. “Wanneer passagiers hun aansluitende vlucht missen, kunnen ze een nieuwe boeking doen via de site zonder extra kosten te maken”, verduidelijkt Eurowings. 

Netwerk

Het concept voor het nieuwe platform is ontwikkeld door de Lufthansa Innovation Hub, de digitale poot binnen het Lufthansa concern. “Meer airlines zullen in de loop van het jaar worden geïntegreerd in het Eurowings Flight Platform, waarmee het beschikbare netwerk vergroot wordt.”

EasyJet 

Eurowings stelt de eerste Duitse airline te zijn die een dergelijke service aanbiedt. Het concept is zeker niet nieuw. Zo doet easyJet bijvoorbeeld iets soortgelijks onder de noemer ‘worlwide by easyjet’. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button