fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieNieuws

Norwegian-vlucht boeken via Eurowings

Reizigers kunnen vanaf nu via de site van Eurowings aansluitende vluchten boeken met Norwegian en SunExpress. In de loop van het jaar komen daar nog meer airlines bij, zo meldt de dochteronderneming van Lufthansa.

Reisplatform

Eerder al introduceerde Eurowings de mogelijkheid om via de app taxi- en busritten te reserveren. Eurowings ontwikkelt zich met het aansluiten van airlines verder in de richting van een reisplatform. 

Interlinen

Eurowings noemt de nieuwe dienst ‘virtueel interlinen’. De low cost dochter van Lufthansa werkt operationeel niet samen met de airlines waarvan de vluchten via de site te boeken zijn. “Eurowings-reizigers kunnen hun vluchten snel en makkelijk boeken in één proces.” 

Overstapgarantie 

Om dat nog aantrekkelijker te maken, krijgen passagiers ook een soort ‘overstapgarantie’. “Wanneer passagiers hun aansluitende vlucht missen, kunnen ze een nieuwe boeking doen via de site zonder extra kosten te maken”, verduidelijkt Eurowings. 

Netwerk

Het concept voor het nieuwe platform is ontwikkeld door de Lufthansa Innovation Hub, de digitale poot binnen het Lufthansa concern. “Meer airlines zullen in de loop van het jaar worden geïntegreerd in het Eurowings Flight Platform, waarmee het beschikbare netwerk vergroot wordt.”

EasyJet 

Eurowings stelt de eerste Duitse airline te zijn die een dergelijke service aanbiedt. Het concept is zeker niet nieuw. Zo doet easyJet bijvoorbeeld iets soortgelijks onder de noemer ‘worlwide by easyjet’. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button