fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Omvangrijke vertragingen Frankrijk door staking

De Franse luchtverkeersleiders staken. Dat zorgt volgens Eurocontrol voor omvangrijke vertragingen in het vliegverkeer die op kunnen lopen tot een kleine twee uur. Air France heeft een aantal vluchten geschrapt.

Parijs

Met name Parijs Orly wordt getroffen door de stakingen. De gemiddelde vertraging loopt in de ochtend op tot ongeveer een uur. Op Charles de Gaulle is een beperkt aantal vluchten met zo’n driekwartier vertraagd.

Air France

Uit voorzorg heeft Air France ruim een kwart van de korte afstandsvluchten geschrapt. Een enkele medium-haulvlucht gaat niet door. Passagiers kunnen hun vlucht ombouwen of het geld terugkrijgen.

Toulouse

In heel Frankrijk is het vliegveld van Toulouse het zwaarst getroffen. De gemiddelde vertraging loopt op tot een uur en driekwartier. Ook op andere vliegvelden is sprake van vertraging; die blijft onder een uur.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button