NieuwsVeiligheid

Ryanair kan vliegtuigen overal volgen

Ryanair heeft een overeenkomst gesloten met GlobalBeacon en kan zo, ook boven grote wateroppervlaktes, haar vliegtuigen live volgen. Het systeem werkt middels een koppeling tussen FlightAware en het satellietnetwerk van Aireon.

Minuut

Ryanair zegt daarmee vooruit te lopen op de eis van EASA die in 2021 ingaat om op de minuut nauwkeurig te weten waar elk toestel is. “Dat is om een eventueel zoekgebied na een crash aanzienlijk te verkleinen”, aldus Ryanair in een verklaring.

Kwartier

Momenteel is de eis nog om elk kwartier te weten waar een vliegtuig zich bevindt. GlobalBeacon werkt met de ADS-B zenders die in bijna elk vliegtuig te vinden zijn.

Veiligheid

Peter Bellew, coo van Ryanair zegt erover: “Bij Ryanair is veiligheid onze nummer 1 prioriteit. Dit nieuwe partnerschap draagt bij aan ons Safety-record dat al leidend is in de luchtvaart. We kunnen nu alle toestellen zonder enige onderbreking monitoren en krijgen direct een melding als er een toestel in de problemen is. Het systeem is zeer goed betaalbaar en makkelijk in te zetten.”

Halve seconde

Met het systeem wordt er iedere halve seconde de positie van een vliegtuig doorgegeven. Of het toestel nu boven een oceaan of hooggebergte vliegt, de positie is constant waarneembaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button