AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Vloot Emirates telt 270 ‘jeugdige’ toestellen

De vloot van Emirates telt per eind maart 270 ‘jeugdige’ toestellen. Dat maakt de maatschappij bekend bij de presentatie van de cijfers over het gebroken boekjaar.

Leeftijd

Over die periode kwamen er dertien nieuwe toestellen bij en nam de Golfcarrier afscheid van elf vliegtuigen. “De gemiddeld leeftijd van de vloot ligt op een jeugdige 6,1 jaar”, aldus Emirates.

777X

In de twaalf maanden tot eind maart nam Emirates zeven nieuwe A380’s in de vloot op en zes Boeing 777-300ER’s. “Van dat type hebben we nu alle toestellen ontvangen. De volgende Boeing wordt de 777X die vanaf 2020 komt.” 

A350

In februari maakte de maatschappij bekend dat ze voornemens zijn om veertig Airbus A330-900’s en dertig A350-900’s te kopen met een cataloguswaarde van 21,4 miljard dollar. Die worden vanaf respectievelijk 2021 en 2024 afgenomen. “De airline ontvangt ook nog veertien A380’s vanaf dit kalenderjaar tot eind 2021, waarmee het totaal aantal orders uitkomt op 123.”

A380

Na de bekendmaking van Emirates om verder geen A380’s af te nemen, maakte bouwer Airbus ook bekend vanaf 2021 helemaal te stoppen met de superjumbo. Financieel gezien was het geen goed jaar voor de maatschappij uit Dubai. De winst daalde fors; met 69 procent. 

Olieprijs

“Het was een moeilijk jaar”, zei sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, de hoogste baas van Emirates bij de bekendmaking van de cijfers. “Onze prestaties waren niet zo sterk als we hadden gewild. Hogere olieprijzen en een sterkere Amerikaanse dollar hebben de verdiensten aangetast, terwijl de concurrentie in onze belangrijkste markten toenam.” 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button