Air France-KLMKLMNieuwsProfessional

Air France troeft KLM af in april

April was een goede maand voor Air France-KLM. De Franse tak liet een significante groei zien, KLM groeide marginaal.

KLM

Bij KLM waren 1,8 procent meer passagiers dan het jaar ervoor. De stijging was vooral te vinden in de Europese vluchten. De passagiersaantallen op de long-haul groeide met minder dan een procent. De loadfactor daalde licht.

Op de Europese vluchten waren er 2,3 procent meer passagiers, die iets minder ver vlogen dan het jaar ervoor. De gemiddelde bezettingsgraad steeg licht. Topman Pieter Elbers: “”Na de daling van de vervoerscijfers in het eerste kwartaal, hebben we nu in april weer een stijging, maar die is niet zoveel als we zouden willen.”

Air France

De totale passagiersgroei bedroeg 14,1 procent. De lange-afstandsvluchten zagen de meeste extra reizigers, ruim 15 procent meer. De loadfactor steeg iets.

De groep als geheel zag de grootste groei op vluchten naar Noord- en Zuid-Amerika. KLM kende vooral meer passagiers op vluchten naar Azië.

Transavia

De maatschappij met lagere kosten groeide door. Er waren 11 procent meer passagiers. Doordat de capaciteit harder steeg dan het aantal passagiers, nam de bezettingsgraad wat af; naar 90 procent.

Cargo

Er werd meer vracht vervoerd. De stijging lag volledig bij Air France; KLM kende een daling. Wat betreft de ingezette capaciteit zijn beide bedrijven nu even groot, terwijl KLM in het verleden groter was. Vanuit Amsterdam werd in absolute aantallen wel meer vervoerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close