fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Etihad biedt toch op Jet Airways’

Etihad Airways heeft op het laatste moment toch een bod uitgebracht op een minderheidsbelang in Jet Airways. Dat heeft zowel de Indiase staatsbank als Etihad verklaard tegenover diverse media.

KLM

Vrijdag 10 mei verliep de deadline die gesteld was voor geïnteresseerde partijen om een bod uit te brengen op aandelen in Jet Airways. De Indiase partner van Air France en KLM moest 17 april de activiteiten staken wegens geldgebrek. 

Etihad

Het bod van Etihad zal worden voorgelegd aan het consortium van kredietverstrekkers, onder leiding van de Indiase staatsbank SBI. Behalve Etihad zouden nog twee partijen een -niet bindend- bod hebben uitgebracht. Etihad had al een belang van 24 procent in Jet en zou nu bereid zijn nog meer geld in de maatschappij te steken.

India

“Afhankelijk van de voorwaarden. India is een van de snelstgroeiende luchtvaartmarkten ter wereld en een belangrijke partner van de Verenigde Arabische Emiraten”, zo hebben verschillende media vernomen van een woordvoerder van Etihad. 

Oplossing

“Etihad heeft samen met de belangrijkste partijen de afgelopen vijftien maanden consequent doorgewerkt aan het vinden van een oplossing die ervoor zorgt dat Jet doorkan als levensvatbare en concurrerende Indiase maatschappij en dat blijven we doen.” 

Schulden 

De maatschappij uit de VAE heeft ook gezegd dat niet van ze verwacht kan worden dat zij als enige geld steken in het met schulden beladen Jet Airways. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button