fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

IAG heeft aandelen Norwegian verkocht

De International Airlines Group (IAG) heeft haar belang van 3,93 procent van de aandelen in Norwegian verkocht. Dat heeft de onderneming bekendgemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers. 

Norwegian

In januari van dit jaar liet het moederbedrijf van onder andere British Airways en Vueling weten af te zien van een bod voor een volledige overname van Norwegian. IAG had al een klein belang in de maatschappij opgebouwd. 

Verkocht 

De holding liet toen weten de aandelen ‘op een gepast moment’ van de hand te doen. “IAG heeft bekendgemaakt geen bod uit te brengen op Norwegian Air Shuttle als gevolg daarvan hebben we het belang van 3,93 procent verkocht”, aldus IAG. Topman Willie Walsh gaf eerder al aan de stukken van de hand het doen, mochten de overnameplannen op niets uitlopen.

Belegger 

“We houden de aandelen niet, we zijn geen belegger. We hebben dat kleine percentage gekocht om een gesprek op gang te brengen en als dat gesprek nergens heengaat, zoals dat nu het geval is, zullen we die aandelen niet vasthouden”, zo zei hij in augustus vorig jaar. 

747-400

In de eerste drie maanden van dit jaar heeft IAG voor British Airways een order geplaatst voor achttien Boeing 777-9’s, met een optie op nog eens 24. De toestellen zijn ter vervanging van de veertien Boeing 747-400’s en vier Boeing 777-200’s, die gaan tussen 2022 en 2025 uit de vloot. De nieuwe toestellen krijgen elke 325 stoelen, in vier cabines. 

Air France-KLM 

Net als Lufthansa en Air France-KLM presenteerde IAG een flink lager resultaat over het eerste kwartaal; het operationele resultaat kwam 60,3 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. “In een kwartaal waarin Europese airlines significant last hadden van tegenwind door brandstof en wisselkoerseffecten, de capaciteit in de markt en de timing van Pasen, zijn we winstgevend gebleven”, zegt Walsh daarover. 

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button