fbpx
ColumnColumn GoofNaast het nieuws

Vulcan! | Goof

Precies vandaag, maar dan in 1982, viel een Engelse Vulcan vanuit Groot-Brittannië de vliegbasis van Port Stanley op de Falkland Eilanden aan. Helemaal bij Argentinië. Het toestel vloog daarna rustig weer terug naar Engeland, onderweg telkens gelaafd door vliegende tankers.   

Vulcan! Een enorme vliegende rog, net als de eveneens gigantische Valiant en de Victor. Tijdens de Koude Oorlog rolden fabrieken aan weerszijden van het IJzeren Gordijn het ene naar het andere futuristische ontwerp naar buiten. Enorme vliegende slagschepen, ontwikkeld om bommen met pakweg tien keer de kracht van Hiroshima af te werpen boven elkaars miljoenensteden.  

Over oorlog gesproken: de meest merkwaardige kerstkaart die ik ooit kreeg vertoont een Vulcan boven een besneeuwde weiland met schaapjes. Een atoombommenwerper als kerstgroet! 

Mocht u volgende feestdagen ook een massavernietigingswapen als kerstgroet willen verzenden, u vindt ze te kust en te keur op: www.aviationartcards.com.

Vrede zij met u.

Goof Bakker

Lees meer in Piloot&Vliegtuig, op www.goofbakker.nl en natuurlijk ook www.upinthesky.nl

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button