Overig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Amerikaanse regering wil deal met Lockheed Martin in juli rond hebben

De Amerikaanse regering wil de deal met Lockheed Martin in juli rond hebben, zo meldt Defense News.

Onderhandelingen
“We blijven onderhandelen, en we hopen dat we daar snel klaar mee zijn”, zegt Ellen Lord, hoofd acquisitie van het Pentagon, vrijdag over de Lot 12-onderhandelingen tijdens een briefing met verslaggevers. “We zouden graag willen dat het contract in juni/juli kan worden afgerond.”

Meerjarencontract
Het Lot 11-akkoord verlaagde de prijs van de F-35A naar minder dan 90 miljoen dollar. Lord wil met Lot 12 de prijs nog lager krijgen. Het Amerikaanse Ministerie van Defensie overwoog een meerjarencontract om lots 15, 16 en 17 te dekken, maar Generaal Mat Winter, hoofd van het F-35 programma, wilde dat niet.

Data
Ook Lord ziet zo’n meerjarencontract niet zitten, maar zegt het wel in overweging te nemen. “In ieder geval zal elke beslissing die ik maak data-driven zijn”, aldus Lord.

Vuurdoop
Eerder deze maand zette de Verenigde Staten de F-35A voor het eerst in tijdens een gevechtssituatie. Er werden aanvallen uitgevoerd op locaties in het Hamrin-gebergte (Noord-Irak) werden uitgevoerd met ‘Joint Direct Attack Munition’ (JDAM), een GPS-geleide ‘slimme bom’.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close