AirlinesIncidentenOverig nieuws

Boven Groenland verloren motoronderdelen Air France A380 nog niet gevonden

Veel motoronderdelen die een Air France A380-800 in 2017 verloor boven Groenland, zijn nog niet gevonden. Dat maakte het bedrijf BEA, dat het onderzoek leidt, deze week bekend in een rapport.

Zoektocht
“Ondanks de hoeveelheid werk en al onze inspanningen hebben we de verloren motoronderdelen eind juni 2018 nog niet kunnen vinden”, valt te lezen in het rapport.

Extreem
De zoektocht wordt erg bemoeilijkt door de extreme weersomstandigheden in het gedeelte waar de onderdelen terecht zijn gekomen. Ook ligt het gebied zwaar afgelegen. Een nieuwe zoektocht staat gepland voor 2019.

Incident
De A380-800 van Air France was op 30 september 2017 onderweg van Parijs naar Los Angeles onder vluchtnummer AF066. Er waren 497 passagiers aan boord en 24 crewleden. Boven Groenland verloor het toestel een gedeelte van de motor, waarna de piloten besloten uit te wijken naar Goose Bay in Canada. Twee uur later kon veilig geland worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close