Editors choiceFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Nieuwe datum Berlijn Brandenburg weer niet haalbaar

De opening van Berlijn Brandenburg wordt weer uitgesteld. Voorlopig stond op de planning om in oktober 2020 de deuren te openen, maar ook deze periode blijkt niet haalbaar. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel.

Uitstel
Oorspronkelijk zou de luchthaven in 2012 zijn geopend, maar het project werd steeds uitgesteld vanwege technische problemen. Ook nu wordt de opening van het vliegveld weer opgeschort vanwege deze reden.

Veiligheid
“De veiligheid tijdens de opening in oktober 2020 kan niet meer volledig worden gegarandeerd”, zei Engelbert Lütke Daldrup, manager van de nieuwe luchthaven, begin april tegen vertegenwoordigers van de deelstaatregeringen van Berlijn en Brandenburg en de federale regering. Der Spiegel baseert zich op informatie uit documenten van de aandeelhoudersvergadering van de nieuwe luchthaven.

Rapport
In een rapport van TÜV Rheinland waren begin maart 11.581 defecten genoteerd, waarvan er 9407 werden omschreven als ‘significante tekortkomingen’.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button