Editors choiceFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Nieuwe datum Berlijn Brandenburg weer niet haalbaar

De opening van Berlijn Brandenburg wordt weer uitgesteld. Voorlopig stond op de planning om in oktober 2020 de deuren te openen, maar ook deze periode blijkt niet haalbaar. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel.

Uitstel
Oorspronkelijk zou de luchthaven in 2012 zijn geopend, maar het project werd steeds uitgesteld vanwege technische problemen. Ook nu wordt de opening van het vliegveld weer opgeschort vanwege deze reden.

Veiligheid
“De veiligheid tijdens de opening in oktober 2020 kan niet meer volledig worden gegarandeerd”, zei Engelbert Lütke Daldrup, manager van de nieuwe luchthaven, begin april tegen vertegenwoordigers van de deelstaatregeringen van Berlijn en Brandenburg en de federale regering. Der Spiegel baseert zich op informatie uit documenten van de aandeelhoudersvergadering van de nieuwe luchthaven.

Rapport
In een rapport van TÜV Rheinland waren begin maart 11.581 defecten genoteerd, waarvan er 9407 werden omschreven als ‘significante tekortkomingen’.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close