fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Privatisering ADP uitgesteld door referendum

De privatisering van ADP, de exploitant van onder andere luchthaven Charles de Gaulle, is uitgesteld in afwachting van een referendum.

Referendum
De Franse regering maakte vorig jaar een plan bekend om 50,6% van zijn aandelen te verkopen. De oppositiepartijen kwamen met een initiatief om hier een referendum over uit te schrijven, wat hen gelukt is.

Beslissing
In een reactie op Twitter zegt Bruno Le Maire, de Franse minister van financiën, dat er geen beslissing wordt genomen over de privatisatie van ADP tot aan het referendum. Ook zegt hij dat hij de vertragingstijd gaat gebruiken om de verkoop beter uit te leggen.

Belang
Luchthaven Charles de Gaulle, een van de onderdelen van ADP, is een hub van Air France-KLM. Frankrijk heeft momenteel een meerderheidsbelang van 50.6 procent in het bedrijf. Verder heeft Schiphol Group een even groot belang in ADP, als ADP in Schiphol, namelijk 8 procent.

Verkoop
De verkoop moet zo’n 15 miljard euro opleveren voor de Franse schatkist. Hiervan moeten schulden worden afbetaald en technologische initiatieven en industriële projecten worden gefinancierd.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button