fbpx
CargoIncidentenNieuws

Twee FedEx-toestellen moeten hulpdiensten oproepen in Californië

Twee Cessna 208B’s van FedEx moesten vrijdag de hulpdiensten oproepen op Visalia Municipal Airport in Californië. Dat meldt de Visalia Times Delta.

Band
Rond 8.11 ‘s ochtends (lokale tijd) ontving het alarmnummer 911 een oproep van de piloot van het toestel met registratie N984FE. Van de verkeersleiding in Oakland Airport, de luchthaven waarvan het toestel vertrok, hoorde de piloot dat hij of een band had verloren, of een lekke band had.

Alarm
De piloot besloot om het oorspronkelijke vluchtplan aan te houden en naar Visalia te vliegen en lichtte daar de luchthaven in. Volgens de man zouden er geen alarmsignalen zijn geweest in de cockpit.

Tweede piloot
Kort daarna was er een tweede FedEx-toestel (registratie N744FX) die de hulpdiensten moest oproepen, waarbij waarschijnlijk ook een probleem met een band was. Hij kon wel veilig landen. “Het gaat goed, we zijn getraind om met dit soort situaties om te gaan”, aldus de piloot.

FAA
De luchthaven van Visalia heeft het incident gerapporteerd bij de Federal Aviation Administration, maar er wordt geen formeel rapport opgemaakt omdat er uiteindelijk geen hulpdiensten moesten worden ingezet.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button