fbpx
IncidentenNieuws

Myanmar Airlines-toestel landt zonder neuswiel | Video

Een Embraer 190 (XYAGQ) van Myanmar National Airlines is zondagochtend geland zonder het neuswiel. De piloten probeerden meermaals het landingsgestel te activeren, maar dit mocht niet baten. Het toestel is wel veilig aan de grond gekomen en er zijn geen gewonden.

Landingsgestel
Vlucht UB103 was onderweg van Yangon naar Mandalay (beide in Myanmar), toen de piloten erachter kwamen dat het landingsgestel niet mee wilde werken. Er waren 82 passagiers aan boord en zeven crewleden.

Brandstof
Ye Htut Aung, adjunct-directeur-generaal van de Myanmarese luchtvaartautoriteit, zegt tegen AFP dat de piloten meermalen het landingsgestel probeerde te laten zakken, zowel elektronisch als handmatig. Toen bleek dat dat niet ging werken moesten de piloten op de achterwielen landen. Eerst liet het tweetal brandstof verbranden om het gewicht tijdens de landing te verminderen.

Check
“Ze zijn erg vakkundig geland”, aldus Ye Htut Aung. Myanmar National Airlines heeft ingenieurs naar Mandalay gestuurd om het toestel te onderzoeken. Ook zegt de maatschappij dat alle toestellen voortaan een dagelijkse check krijgen.

Video
Op onderstaande beelden is te zien hoe het toestel landt zonder zijn neuswiel. De video is gemaakt door een Myanmarese journalist, die de beelden op Twitter heeft gedeeld.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button