Air FranceFinancieelNieuwsProfessional

Air France verloor ruim 700 miljoen euro op binnenlands netwerk

Air France heeft sinds 2013 ruim 700 miljoen euro verlies geleden op het binnenlandse netwerk. Om het tij te keren vermindert de zustermaatschappij van KLM de capaciteit en komt er een vrijwillige vertrekregeling.

Verlies

De Franse luchtvaartmaatschappij heeft sinds 2013 een totaal verlies van 717 miljoen euro geleden op het binnenlandse netwerk. Vorig jaar bedroeg het verlies 189 miljoen euro, waar het verlies in 2017 nog op 96 miljoen euro lag. Om het tij te keren komt de maatschappij nu met maatregelen.

Vertrekregeling

Zo wordt er een vrijwillige vertrekregeling in het leven geroepen. Met die regeling moeten er in één jaar tijd 465 banen geschrapt worden die betrekking hebben op het binnenlandse netwerk. Daarnaast wordt de capaciteit op het Franse netwerk ingekrompen met 15 procent tegen het einde van 2021.

Concurrentie

Volgens de maatschappij heeft het binnenlandse netwerk last van concurrentie van de TGV en de ‘snelle ontwikkeling’ van low-cost maatschappijen in het Franse luchtvaartlandschap. Deze maatschappijen openen bases op regionale luchthavens en ‘winnen terrein door een agressief prijsbeleid en vaak met hulp van de overheid’, aldus Air France.

Verantwoordelijkheid

Volgens Anne Rigail, de ceo van Air France, heeft de maatschappij ‘de verantwoordelijkheid om om een evenwichtige balans te garanderen’ in bepaalde sectoren van de airline, waaronder het binnenlandse netwerk. Met de toekomstige maatregelen moet de financiële situatie van Air France verbeterd worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button