KLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Cabinepersoneel KLM wil 4 procent meer loon

Het KLM-cabinepersoneel wil de komende twee jaar elk jaar een loonsverhoging van 4 procent. Dat heeft de vakbond voor cabinepersoneel VNC bekendgemaakt.

Wantrouwen

De huidige cao-afspraken tussen KLM en het cabinepersoneel lopen tot 1 juni van dit jaar. De totstandkoming van de huidige cao kenmerkte zich volgens de VNC door ‘een lange tijdspanne van onrust en wantrouwen’.

KLM

Tijdens die onderhandelingen werd op zeker moment zelfs gestaakt door het cabinepersoneel, tot dan toe ongekend. “Uiteindelijk is na het afsluiten van de cao de rust en het vertrouwen deels teruggekeerd”, aldus de VNC. KLM zou nu het vertrouwen verder terug moeten winnen en de rust zien te behouden. 

Werkdruk

Volgens de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) zijn de doelstellingen van KLM’s bezuinigingsoperatie Perform 2020 ‘ruimschoots gehaald’. “De VNC is van mening dat KLM financieel voldoende ruimte heeft om haar werknemers fundamenteel beter te belonen.” Behalve een structureel betere beloning, zet de VNC in de komende cao-gesprekken ook in op het verlagen van de werkdruk. 

Agressie

Die werkdruk neemt alleen maar toe, stelt de VNC. Doordat minder personeel aan boord wordt ingezet. Maar ook doordat ‘passagiers steeds veeleisender worden en helaas het aantal gevallen van agressie aan boord sterk toeneemt’. De toegenomen werkdruk uit zich onder andere door een toename van het aantal langdurig zieken, aldus de VNC.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/