AirlinesFinancieelNieuwsOvernamesProfessional

Canadese investeerder koopt WestJet

De Canadese investeerder Onex Corporation heeft de, eveneens Canadese, low-cost maatschappij WestJet gekocht, zo meldt de prijsvechter uit Calgary.

Prijs

De Onex Corporation heeft voor een prijs van 5 miljard Canadese dollar (3,3 miljard euro) luchtvaartmaatschappij WestJet gekocht. De maatschappij blijft onder dezelfde naam haar operaties uitvoeren en zal zowel het netwerk als de vloot in de toekomst verder uitbreiden, aldus WestJet.

Uitbreiding

Om die uitbreiding te realiseren kondigde WestJet in april aan nauwer samen te werken met Air France door middel van een codeshare. De Canadese prijsvechter is al langere tijd bezig met een grootschalige uitbreiding van het intercontinentale netwerk. De eerste intercontinentale vlucht van WestJet was op 15 juni 2014 tussen St. Johns en Dublin. De maatschappij begon vervolgens met de inzet van Boeing 767’s die nu worden vervangen door dreamliners. Sinds 2016 heeft WestJet ook al een samenwerking met EasyJet waarmee reizigers via Londen Gatwick kunnen overstappen op het Europese netwerk van EasyJet.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close