fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Canadese investeerder koopt WestJet

De Canadese investeerder Onex Corporation heeft de, eveneens Canadese, low-cost maatschappij WestJet gekocht, zo meldt de prijsvechter uit Calgary.

Prijs

De Onex Corporation heeft voor een prijs van 5 miljard Canadese dollar (3,3 miljard euro) luchtvaartmaatschappij WestJet gekocht. De maatschappij blijft onder dezelfde naam haar operaties uitvoeren en zal zowel het netwerk als de vloot in de toekomst verder uitbreiden, aldus WestJet.

Uitbreiding

Om die uitbreiding te realiseren kondigde WestJet in april aan nauwer samen te werken met Air France door middel van een codeshare. De Canadese prijsvechter is al langere tijd bezig met een grootschalige uitbreiding van het intercontinentale netwerk. De eerste intercontinentale vlucht van WestJet was op 15 juni 2014 tussen St. Johns en Dublin. De maatschappij begon vervolgens met de inzet van Boeing 767’s die nu worden vervangen door dreamliners. Sinds 2016 heeft WestJet ook al een samenwerking met EasyJet waarmee reizigers via Londen Gatwick kunnen overstappen op het Europese netwerk van EasyJet.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button