NieuwsProfessionalVliegvelden

Paasweekend zorgt voor reizigersrecord Heathrow

Het paasweekend heeft gezorgd voor een record qua aantal reizigers op Heathrow in de maand april, overigens de 30e maand op rij waarin de Londense luchthaven een passagiersgroei noteert, zo meldt Europa’s grootste vliegveld.

Pasen

Afgelopen maand reisden er 6,79 miljoen passagiers via Heathrow, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volgens de luchthaven komt dat neer op 226.000 dagelijkse bezoekers, oftewel ‘het equivalent van het bewonersaantal van de stad Aberdeen.’

30

Het is de 30e maand op rij dat Heathrow meer passagiers ontvangt dan de maanden daarvoor. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er 24,73 miljoen reizigers van of naar Heathrow gevlogen, een stijging van 1,9 procent. Het aantal vliegbewegingen in april komt neer op 40.264 bewegingen; een stijging van één procent. Van januari tot en met april werden er 152.957 vliegbewegingen uitgevoerd; een stijging van 0,5 procent ten opzichte van de eerste vier maanden van vorig jaar.

Populair

Vluchten tussen Heathrow en Afrika waren in april procentueel gezien het populairst met een stijging van 9,8 procent naar 1.289 vluchten. De hoeveelheid vluchten van en naar het Midden-Oosten nam met 3,6 procent af naar 2.455 vluchten. Het aantal vluchten binnen Europa bleef nagenoeg hetzelfde met een stijging van 0,1 procent naar 17.920 vliegbewegingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/