fbpx
IncidentenMilitairNieuwsProfessional

Amerikaanse marine staakt zoekactie vermiste F-35

De Amerikaanse marine stopt met zoeken naar de resten van de Japanse F-35 die vorige maand in zee is neegestort. Dit schrijft onder meer de AirForceTimes.

Vluchtgegevens

Op 9 april stortte een F-35A van de Japanse luchtmacht in de Stille Oceaan, ten noordoosten van Japan. Een aantal brokstukken, waaronder delen van de flight data recorder, zijn teruggevonden. Volgens de Japanse minister van Defensie Iwaya ontbreken echter de opgeslagen vluchtgegevens.

Onbemand

De afgelopen maand is door Amerika en Japan samen intensief gezocht, onder meer met marineschepen en een onbemande onderzeeboot. Voornaamste doel was voorkomen dat onderdelen van het toestel in handen zouden komen van Rusland of China. Het stoffelijk overschot van de piloot is nog altijd vermist, net als de romp van het toestel. De Japanse marine zal nog wel doorgaan met zoeken naar de vermiste F-35.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button