fbpx
737 MAXIncidentenNieuwsProfessional

‘Boeing 737 MAX niet voor medio augustus in de lucht’

De Boeing 737 MAX zal niet eerder dan medio augustus weer de lucht in kunnen. Een eerdere rentree is ‘onwaarschijnlijk’, zo meldt de gezaghebbende Amerikaanse krant The Wall Street Journal (WSJ).

Software

Boeing hoopt op een internationale bijeenkomst met luchtvaartautoriteiten een akkoord te krijgen voor de benodigde software-update. Maar dan duurt het naar verwachting nog een hele tijd voordat de FAA haar goedkeuring geeft.

FAA

Dat hangt volgens de WSJ onder andere af van het feit of internationale luchtvaartautoriteiten ook hun zegen geven. Zij zullen de update zelf willen onderzoeken. Boeing zou rond de datum van die internationale bijeenkomst, op 23 mei, de software-update ter goedkeuring willen voorleggen aan de Federal Aviation Authority (FAA). 

MCAS

Met de software-update moet het zogenoemde MCAS minder sterk maken en het makkelijker maken voor de piloten om dit bij te stellen. Als de update eenmaal is goedgekeurd, moet deze nog ingebouwd worden. Dat duurt ook maanden, citeert de WSJ ambtenaren. “Als gevolg daarvan zal de overgrote meerderheid van de MAX-toestellen in de VS waarschijnlijk niet eerder dan op zijn vroegst medio augustus weer kunnen vliegen.”

Luchtvaartautoriteiten 

Eerder was voorzien dat de software-aanpassing in april klaar zou zijn en dat de toestellen in juni weer in de lucht zouden zijn. Mogelijk duurt het nog langer dat de MAX-vliegtuigen in andere regio’s weer kunnen vliegen, aangezien de luchtvaartautoriteiten buiten de VS na de incidenten met de MAX niet meer blindelings op de FAA vertrouwen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button