fbpx
737 MAXBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing dik in de min door 737 MAX en Jet Airways

Het orderboek bij Boeing voor dit jaar tot dusver staat dik in de min als gevolg van het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX en het schrappen van orders voor Jet Airways. 

Airbus

Per saldo staat de teller voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer dit jaar op 119 negatief. Ook Airbus heeft dit jaar meer annuleringen dan nieuwe orders ingeboekt, de Europese vliegtuigbouwer noteerde tot en met april een negatief ‘saldo’ van 58 toestellen.

MAX

Sinds het vliegverbod voor de 737 MAX worden de toestellen ook niet meer geleverd, de afgelopen maand werden dan ook geen nieuwe bestellingen voor dit type opgenomen. Boeing maakte de orders en leveringen voor alle commerciële toestellen dinsdag bekend. 

Jet Airways

Over de eerste vier maanden van het jaar schreef Boeing 87 nieuwe orders bij, minus de order van Jet Airways voor 206 toestellen die in maart uit de boeken werd gehaald, wat leidde tot 119 negatief. Boeing doet het daarmee aanzienlijk slechter dan Airbus. 

Leveringen

Tot en met april leverde Airbus 232 vliegtuigen af, tegen 172 in dezelfde periode vorig jaar. Boeing kwam op 172 geleverde toestellen, versus 228 in de eerste vier maanden van 2018. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button