fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Brussel groeit minder door faillissementen en staking

Brussels Airport groeide in de maand april minder hard door faillissementen van verschillende maatschappijen en een staking bij SAS Scandinavian Airlines, zo meldt de Belgische luchthaven.

Passagiers

In april zag Brussels Airport 2,28 miljoen passagiers aankomen en vertrekken. Het aantal passagiers ligt daarmee 1,5 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. ‘Hoewel het aantal passagiers is gestegen, hebben een aantal ontwikkelingen bij luchtvaartmaatschappijen het resultaat negatief beïnvloed. Zowel WOW Air als fly bmi hebben het faillissement aangevraagd en de operaties stopgezet. De werkzaamheden van fly bmi op Brussels Airport zijn wel deels overgenomen door Loganair. Bij SAS was er een staking met veel geannuleerde vluchten als gevolg’, aldus Brussels Airport.

Vliegbewegingen

Daarnaast laat de luchthaven weten dat het aantal vliegbewegingen van passagiersvluchten in april is afgenomen met een half procent naar 17.252 bewegingen. Door de ontwikkelingen steeg het gemiddeld aantal passagiers per vlucht van 130 naar 133 personen.

Vracht

‘Het vrachtvervoer op Brussels Airport is in april gedaald met 6,9%. De daling is in lijn met de negatieve markttrend van het Europese luchtvrachtverkeer. De vrachtsector kent sinds eind vorig jaar een vertraagde groei. Vooral het volvrachtverkeer kent hierdoor een sterke terugval met -20,3% in vergelijking met april vorig jaar. Bijkomend voor Brussels Airport heeft Saudia Cargo haar activiteiten hier stopgezet. Daarnaast werd ook een aantal vrachtvluchten geannuleerd doordat het luchtruim – voornamelijk in de nacht en vroege ochtend – gesloten werd door de beperkte personeelsbezetting bij de Belgische luchtverkeersleider skeyes‘, aldus Brussels Airlines.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button