IncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessional

Busje botst tegen Duits regeringsvliegtuig

De vloot van Duitse regeringsvliegtuigen heeft de laatste tijd last van allerhande problemen. In Dortmund werd er een nieuw voorval aan het lijstje toegevoegd; een busje botste tegen één van de de Bombardier Global 5000’s van de Duitse regering, zo melden verschillende Duitse media.

Botsing

Een rood bestelbusje botste tegen het regeringsvliegtuig dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel naar Dortmund vervoerde. Merkel zelf zat niet meer in het toestel, evenals de bestuurder van het busje. De persoon in kwestie, een medewerker van de luchthaven, was namelijk uitgestapt om een foto van het vliegtuig te maken, maar vergat de handrem van de auto erop te zetten. Hierdoor rolde het busje naar de Global 5000 en botste tegen de onderkant van de cockpit. Wat de schade aan het toestel is, is nog niet bekend, maar het toestel bleef gistermiddag nog aan de grond staan. Merkel vervolgende haar reis per helikopter.

Problemen

Dit is het zoveelste voorval in korte tijd waarbij Duitse regeringstoestellen beschadigd raken of andere mankementen vertonen. Eerder waren er al problemen met de Airbus A340’s van de regering en een andere Bombardier Global 5000. Inmiddels hebben de Duitsers een bestelling geplaatst voor drie A350-900’s ter vervanging van de A340’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button