AirlinesNieuwsProfessional

Eurowings ziet aantal passagiers afnemen in april

Eurowings, de dochtermaatschappij van Lufthansa, zag in april het aantal passagiers afnemen, terwijl de moedermaatschappij het aantal vervoerde reizigers wel zag stijgen. Dat blijkt uit de maandcijfers van de Lufthansa-groep.

Passagiers

Het aantal passagiers dat Eurowings, samen met Brussels Airlines, in april vervoerde kwam uit op 3,19 miljoen mensen. Een daling ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar van 2,3 procent. Ook het aantal vluchten nam met 4,8 procent af naar 26.094 vluchten. Over de eerste vier maanden van dit jaar zag Eurowings wel een stijging van 1,2 procent in het vervoerde aantal passagiers. In de maanden januari tot en met april vlogen er 10,73 miljoen mensen met Eurowings.

Lufthansa

In totaal zag de Lufthansa-groep in april een stijging van 3 procent in het aantal vervoerde passagiers. Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines vervoerden samen 12,53 miljoen passagiers. Austrian airlines zag de grootste stijging met 5,9 procent, gevolgd door Lufthansa en Swiss met respectievelijk stijgingen van 4,9 en 4,3 procent.

Vliegbewegingen

Het totaal aantal vliegbewegingen van de Lufthansa-maatschappijen steeg afgelopen maand met 0,8 procent naar 99,408 vluchten. De bezettingsgraad voor de airlines steeg met 2 procent naar 83,3 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/