fbpx
IncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

Mid-air botsing watervliegtuigen eist vijf levens

Een mid-air botsing met twee watervliegtuigen in het zuidoosten van Alaska heeft het leven van vijf personen geëist, zo meldt de Amerikaanse kustwacht.

Botsing

Bij de botsing tussen twee watervliegtuigen, een de Havilland DHC-2 Beaver met 5 mensen aan boord en een de Havilland Otter DHC-3 met 11 mensen aan boord, zijn afgelopen maandagmiddag vijf mensen om het leven gekomen. De Amerikaanse kustwacht en de Federal Aviation Administration (FAA) melden dat 10 personen de botsing wel overleefd hebben en dat er nog één persoon vermist is.

Alaska

De twee vliegtuigen, waarvan de DHC-3 eigendom van luchtvaartmaatschappij Taquan Air is, botsten tegen elkaar nabij George Inlet in Alaska ten noordoosten van het dorp Ketchikan. Het toestel van Taquan Air was op de terugweg van de Misty Fjords, een nationaal monument.

Boten

Met verschillende boten werd er gezocht naar slachtoffers. Over de oorzaak van het ongeval is op dit moment nog niets bekend.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button