fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

‘Nieuwe Brussels Airlines-toestellen krijgen Eurowings-livery’

De nieuwe vliegtuigen die Brussels Airlines op de korte- en middellange routes zal inzetten, zullen voortaan met een Eurowings-livery geleverd worden, zo bevestigt een woordvoerster van de Lufthansa-dochtermaatschappij aan de Duitse website airliners.de.

Livery

De nog te ontvangen vliegtuigen die door Brussels Airlines worden ingezet op routes van korte- en middellange afstand, zullen vanaf heden aan de Belgische maatschappij geleverd worden in de livery van Eurowings. Hiermee wordt er een nieuwe stap gezet in de integratie van de Belgische airline in het Duitse Lufthansa-concern. De toestellen met de Eurowings-livery zullen wel onder de AOC van Brussels Airlines vliegen.

Huidig

Op de vraag of de huidige korte- en middellangeafstandsvloot van Brussels Airlines uiteindelijk ook een Eurowings-jasje aangemeten krijgt, kreeg de Duitse website geen antwoord. Op dit moment bestaat die vloot uit 24 Airbus A319’s en zestien A320’s. Het eerste toestel voor Brussels Airlines in de Eurowings-livery, een Airbus A320, wordt op 15 juni aan de maatschappij overgedragen.

Bruegel

Begin deze maand werd er nog een A320 van Brussels Airlines in een speciaal jasje gestoken, namelijk in een design van de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude. De vorige speciale ontwerpen zetten de Smurfen, de Rode DuivelsTomorrowlandMagritte en Kuifje in de kijker.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button