fbpx
Air France-KLMEditors choiceKLMNieuwsProfessional

Top Jet Airways stapt op

De hoogste baas van Jet Airways, ceo Vinay Dube, heeft dinsdag met onmiddellijke ingang ontslag genomen. Ook de financiële topman Amit Agarwal is opgestapt.

Air France-KLM

Dat heeft Jet Airways bevestigd aan Reuters. De twee zouden zijn opgestapt om ‘persoonlijke redenen’. De Indiase partner van Air France-KLM balanceert op de rand van de afgrond.

Delta

Op 17 april staakte Jet Airways alle vluchten, nadat een consortium van banken weigerde geld over te maken om het met schulden beladen Jet in de lucht te houden. Ceo Dube, afkomstig van Delta Air Lines, waar Jet ook mee samenwerkte, kreeg onlangs nog de deksel op zijn neus toen hij probeerde geld los te krijgen voor het personeel.

Investeerders

In een reddingsplan dat eind maart werd opgesteld, werd afgesproken dat het consortium onder leiding van de Indiase staatsbank SBI, Jet financieel draaiende zou houden. Ondertussen werd naar investeerders gezocht, die konden tot 10 mei een bod uitbrengen op Jet Airways of wat daar van over is.

Etihad 

Alleen Etihad Airways, al aandeelhouder in Jet, kwam met een niet-bindend bod. Etihad gaf aan alleen verder te willen investeren in Jet als andere partijen dat ook zouden doen. En als de voorwaarden gunstig zouden zijn. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button