Editors choiceGeneral aviationNieuwsNL nieuwsProfessionalRotterdam The Hague

Cessna schiet van de baan op Rotterdam The Hague Airport

Een Cessna is woensdagochtend op het Rotterdam The Hague Airport van de baan geschoten, zo bevestigt een woordvoerder van de luchthaven desgevraagd aan Up.

Baan

In de Cessna, die op het Rotterdamse vliegveld van de baan schoot, zaten twee personen. Alle twee bleven zij ongedeerd en was er geen verdere inzet van de brandweer nodig, aldus de zegsman van de brandweer.

Verlichting

De luchthaven meldt dat de baanverlichting van het vliegveld wel wat schade heeft opgelopen, maar dat ‘de schade gelukkig meevalt.’ Tijdens de landing van het toestel ging er iets niet volgens plan en schoot het daardoor van de baan. Wat de precieze oorzaak van het voorval is, is niet bekend. De luchthaven heeft verder geen hinder ondervonden van het voorval.

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button