AirlinesHistorische luchtvaartKLMLiefhebberNaast het nieuws

Eerste KLM-vlucht naar Berlijn landde 90 jaar geleden

De Duitse luchthaven Berlijn-Tegel feliciteert via Twitter KLM met een bijzondere mijlpaal; 90 jaar geleden landde de Nederlandse maatschappij voor het eerst op een vliegveld van Berlijn.

Mijlpaal

Op 15 mei 1929 landde een KLM-toestel voor de eerste keer op het vliegveld Berlijn-Tempelhof. Die luchthaven lag aan de zuidkant van de stad. Het was het vliegveld via welke West-Berlijn door de Amerikanen bevoorraad werd, ten tijde van de blokkade door de Sovjets. De vlucht werd toen met een tussenstop in Rotterdam uitgevoerd. Heden ten dage vliegt KLM, met een Boeing 737, acht keer per dag rechtstreeks tussen Schiphol en de Duitse luchthaven Tegel. De vluchtduur bedraagt 茅茅n uur en een kwartier.

Tepelhof is nu een park en museum. Up in the Sky bezocht de luchthaven in 2015.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra鈥檚 voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close