Editors choiceFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Embraer duikt in de rode cijfers

Embraer duikt het eerste kwartaal van dit jaar in de rode cijfers, zo blijkt uit de kwartaalrapportage van de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Rood

In het eerste kwartaal van dit jaar noteerde Embraer een verlies van 42,5 miljoen Amerikaanse dollar (37,95 miljoen euro). In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies omgerekend 33 miljoen euro. Aan het einde van 2018 boekte de Braziliaanse vliegtuigbouwer een nettowinst van 2,5 miljoen euro. De rode cijfers komen voor Embraer echter niet onverwacht.

Winst

Aan het begin van dit jaar meldde Embraer dat het bedrijf namelijk in 2019 weinig tot geen winst verwacht te maken. Embraer gaf toen in haar voorspelling aan dat het bedrijf rekening houdt met extra kosten vanwege de nieuwe samenwerking met Boeing

Vliegtuigen

In de eerste drie maanden van dit jaar leverde Embraer elf commerciële vliegtuigen en elf business jets aan verschillende klanten. Verder werd er in het eerste kwartaal afscheid genomen van Paulo Cesar de Souza e Silva, de topman van het bedrijf en behaalde de Phenom 300 business jet een mijlpaal.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close