AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe Deense airline met Embraers de lucht in

De nieuwe Deense luchtvaartmaatschappij Great Dane Airlines, zal vanaf juni met twee Embraer E195’s de eerste vluchten uitvoeren, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Jutland

De oprichter van Great Dane Airlines, Thomas Møller, wil met de nieuwe maatschappij ‘de broodnodige connectiviteit aan Noord-Jutland bieden.’ Volgens Møller zijn de E-jets van Embraer de ideale vliegtuigen om passagiers vanuit het noorden van Denemarken op zowel charterbasis als lijndiensten naar bestemmingen in Europa te vervoeren.

Ierland

De twee E195’s zijn door Great Dane Airlines overgekocht van het Ierse Stobart Air. Een andere link met Ierland is dat de Deense maatschappij, vanuit haar basis op de luchthaven van Aalburg, op 21 juni haar eerste vlucht uitvoert naar de hoofdstad van Ierland. Per week wordt er twee keer naar Dublin gevlogen.

Bestemmingen

Naar de tweede bestemming van de airline, de Schotse hoofdstad Edinburgh, wordt ook twee keer per week gevlogen. De eerste vlucht naar die bestemming wordt op 24 juni uitgevoerd. De derde en laatste bestemming wordt de Zuid-Franse stad Nice waar één keer per week naar gevlogen wordt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button